Notícies

COPA CATALANA I 30È ANIVERSARI DEL COC ALS DOS DIES DE FONTANALS DE CERDANYA

👤F.C.O.C 🕔02/07/2018
Els passats 30 de juny i 1 de juliol es va escriure una nova pàgina de l’orientació catalana. Per un costat es va donar estrena al mapa del Pla de les Forques per a la Copa Catalana —tot i que ja s’havia utilitzat als 5 Dies de Cerdanya-O’Cerdanya 2017”—, i per l’altre, el club organitzador, el COC, va oferir-nos dues curses molt interessants amb motiu dels seus 30 anys.
El cap de setmana va donar per moltes coses. El temps assolellat va acompanyar moltíssim les hores de competició i de temps lliure. Tots els que van poder ser-hi amb la seva autocaravana o la furgoneta al centre de competició van gaudir de valent d’aquest paratge d’alta muntanya. 

Aquests Dos Dies de Fontanals de Cerdanya podran recordar-se per les fites situades entre les nombroses vaques que pasturaven, la verdor dels prats, l’amabilitat dels boscos a l’hora de recorre'ls, la presència dels arbres ja caiguts, dels cabirols que alguns van poder veure, dels resistents esbarzers, les clarianes i, sobretot, sobretot, pel bon ambient orientador que es va poder viure durant tot el cap de setmana.

Les curses van comptar amb més de 350 orientadors. Hi havia representació de tots els clubs de la FCOC i també d'alguns vinguts del País Valencià i, fins i tot, de Suècia —pertanyents a l'IFK Göteborg.

Dissabte al migdia, després del pica-pica de celebració dels 30 anys del club, es va recordar que també fa 30 anys que la Federació Catalana del nostre esport va començar la seva història. Hi eren presents alguns dels presidents que ha tingut, encara en actiu: Ferran Santoyo, Carles Loré i l’actual, Josep M. Dedéu. Però qui s’emportà més aplaudiment a l’hora dels brindis fou en Carles Lladó, fundador del COC, que compta 87 anys. Va donar un valuós missatge de futur, i va insistir a tirar endavant i amb força aquest esport entre tots els clubs del país. 

La mateixa emoció va arribar l’endemà, a l’hora dels premis. Els tres primers de cada circuit i tots els nens i nenes que van acabar els dos dies de curses, van ser obsequiats amb l’esquellot de la Cerdanya. 

Així doncs, un cap de setmana molt emotiu i de celebració per arrodonir dues curses exigents i tècniques que els esportistes van poder gaudir.

Pel que fa als resultats dels dos dies, cal destacar els podis de la categoria elit:

Primers. Annabel Valledor (BO) i Pau Llorens (COB)

Segons. Laura Serra (COB) i Roger Casal (Colivenc)

Tercers. Tiina Uotila (Aligots) i Eloi Martí (Aligots)

Podeu veure fotos i resultats a http://fontanals.clubcoc.cat/cat/

Redacció : David Farell i Garrigós