• Si us doneu d'alta podreu marcar les vostres curses favorites*****
  • Si obriu sessio podreu afegir curses a la vostra agenda fent doble clic a qualsevol cursa del llistat de calendari.

Notícies

Arrenca la O’Pyrene amb neu, més duresa i més participació que mai!

👤David farell 🕔13/03/2016

El Club de Orientación Bidea (COBI), de Bilbo, Euskadi, ens va oferir les dues primeres curses del calendari O’Pyrene 2016. El cert és que a la XVena Bizkaia Saria, una clàssica de la Liga Norte, s’esperava fred, força fred, però potser no el pam de neu que dificultava avançar en moltes zones i desdibuixava força els camins. Tot un repte pels més de 300 orientadors.

El centre de competició va muntar-se tots dos dies al petit nucli d’Abezia, que va rebre una invasió d’esportistes que s’enfilaven muntanya amunt per anar cap a la Sortida. Fins i tot el “suelo duro” d’Izarra va quedar petit. Instal·lat al gimnàs de l’escola, calia una orientació nocturna per no trepitjar algú d’entre tants cossos i matalassos. Multitudinari, però silenciós. Més que res pel cansament de la cursa i –això els valents- dels entrenos de la tarda a cura del Benet i del Tommi.

Les dues curses del mapa Abezia-Gibijo van complir amb les expectatives. Tant la Mitja de dissabte com la Llarga de diumenge oferien traçats en altiplà càrstic i en diferents tipus de vegetació: bosc blanc (fageda de gran visibilitat), groc d’oberts i semi-oberts amb prats, erms i matolls, i verd de diferent penetrabilitat. En general, si la neu deixava i l’orientació era correcta, es podia córrer força. A destacar, l’abundància tàlvegs suaus i depressions i forats que servien per a no deixar gairebé cap fita a la vista.

Vinguts de Catalunya, ni més ni menys que 67 orientadors/res, pertanyents a clubs FCOC. I no ha estat, la nostra, una actuació discreta.

Els resultats dels 2 dies ho deixen força clar:

D16 -3a. Xènia Ledesma (XINOXANO)

D21 -2a. Marta Palau (COB); -4a. Laia Gil (MONTSANT)

D21B -2a. Anna Garreta (MONTSANT)

D35 -1a. Montse Buscart (XINOXANO); -3a. Virginia Güell (UE VIC)

D40 -1a. Sandra Rabassa (XINOXANO); -2a. Mercè Miguel (COC); -3a. Assumpció Térmens (UPC). Podi FCOC sencer!

D50 -2a. Clara Pañella (UE VIC)

DElit -1a. Ona Ràfols (COC); -2a. Annabel Valledor (BO)

H14 -2n. Andreu Grau (UE VIC)

H16 -1r. Aniol Bisquert (UE VIC);  -3r. Pau Coll (UE VIC)

H20 -1r. Marc Deu (COC)

H35 -1r. Benet Totusaus (BO);  -2n. Abel Ledesma (XINOXANO); -4t. Vicenç Clarena (UE VIC);  -5è. Jordi Sales (UE VIC)

H40 -1r. Juli Serrat (UE VIC); -2n. Àngel Pi (COC); -3r. Jordi Arumí (UE VIC); -4t. Enric Grau (UE VIC); -5è. Toni Serrallonga (GRIONS)

H45 -4t. Jordi Armengol (UE VIC); 6è. David Farell (COC)

HElit -1r. Biel Ràfols (COC); -2n. Tommi Tolkkö (BO); -3r. Pau Llorens (COB); -4t. Lluís Bedós (XINOXANO);  -6è. Pol Ràfols (COC)

(perdoneu si m’he deixat algú o alguna!).

 

Les properes curses (Pyrene 3-4) seran a la regió de Migdia-Pirineus; concretament, els dies 2 i 3 d’abril. Una Llarga Distància al Bois de Sauvagnon i 2 esprints a Pau, organitzades pel club COOL (64). Més informació a: http://cool.co.free.fr/doc/annonce%20de%20course.pdf

 

David Farell i Garrigós                                                   http://opyrene.blogspot.com.es/