Notícies

9na Edició Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona

👤Marc Rafols C.O.C 🕔27/10/2015

El Front Marítim, el Fòrum, el Gótic, la Ribera i el Raval acolliran aquest cap de setmana la novena edició del Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de cursesd’orientació, organitzat pel Club d’Orientació Catalunya (COC). Aquesta competició vacomençar com una prova per equips, però aquests últims anys ha passat a ser una cursaindividual amb una altíssima presència de participants estrangers, entre els qualsdestaquen els 199 suecs. De tal manera que hi ha representades 21 nacionalitats i 134clubs diferents.La competició dura dos dies; amb una cursa de mitja distància dissabteamb sortida al Fòrum i arribada al Parc del Poble Nou, i amb una clàssica que recorreratot Ciutat Vella des del Raval fins al Parc de la Ciutadella. Actualment forma part delcircuit City Race Euro Tour, del qual el COC en va ser fundador.

Pel que fa als participants, destaca entre els corredors d’èlit el noruec Oystein Osterbo,medalla de plata al Mundial 2015 i que ja sap què és guanyar a Barcelona. També calesmentar la presència dels lituans Jonas Vytautas i Vilius Aleliunas, desè i vuitè al’esprint del Mundial d’enguany. Entre els participants catalans, la lluita estarà enhomes entre Pau Llorens i Marc Serrallonga. I en categoria femenina entre les múltiplesvegades campiones d’Espanya Anna Serrallonga i Ona Ràfols.

Al marge dels corredors d’èlit, hi ha una gran majoria de corredors aficionats queaprofiten el gran potencial d’aquesta prova: combinar l’atractiu de Barcelona amb ladificultat d’orientar-se entre turistes i vianants. Aquest cap de setmana el Nord del’orientació serà a Barcelona.